Home Printversie
Welkom op de website van Twinkels & Sprankels, het eenvrouws bedrijf van Marieke van der Kaaden, coach voor inspiratie & motivatietrajecten. In 2019 kan ik mijn cliënten ontvangen in mijn prachtige nieuwe werkkamer op de begane grond van de Weeresteinstraat 3a en heb ik mogelijkheden om ook met groepen gaan werken. Om de heropening na de verbouwing te vieren bied ik 10% korting op de trajecten die starten in januari 2019. Wie zou er interesse hebben in een korte workshop GA EENS (T)WINKELEN IN JE EIGEN KAST? Ik zou het heel erg leuk vinden om voor een klein prijsje een pilot te houden om met dit langgekoesterde plan "uit de kast" te komen!


Drs. Marieke van der Kaaden-Meppelink
Doctoraal Klinische- en Orthopedagogiek (opvoedkunde) RU Leiden 1985

KvK 27355322
Praktijkadres:
Weeresteinstraat 3a
2182 GP Hillegom
Telefoon : 0252-52 00 73 en 06 13 16 00 96
E-mail : Contactformulier
Website : www.twinkelsensprankels.nl

� Routebeschrijving uitprinten? Klik hier.
� Losse pagina uitprinten? Klik op het printericoon rechtsboven.
�Klik hier (PDF).


Twinkels en Sprankels! is een verrassend, inspirerend, kort & krachtig traject

Een traject van
geven & nemen
kiezen & delen
een lach en... ook wel eens een traan




De kortst mogelijke illustratie van wat ik doe, is waarschijnlijk:

One life... live it!


Lang geleden gespot op een vakantie in Zweden, levensgroot op de zijkant van een knalrode zeilboot. En dankbaar door mij geleend voor mijn inspiratietrajecten. Bergen van dit soort "cadeautjes" heb ik inmiddels verzameld en liggen te wachten om iemand te inspireren! Jou? T & S biedt handreikingen bij grote en kleine verliezen. Uitnodigingen, uitdagingen om je door te laten verwarmen en inspireren. ALS JE DAT WILT! Het zijn kansen om jezelf weer keuzes aan te reiken. Ik nodig je uit om bewust te worden van je niet gedroomde dromen, je nooit gehuilde tranen, vergeten passies. In een kort traject herontdek je de kracht van je eigen kracht.

De roze draad door mijn werk:
de Twinkels: dingen die je blij, dankbaar en gelukkig maken
de Sprankels: dingen waar je aan wilt werken, die wel wat beter kunnen
de Cadeautjes in de vorm van inzichten, door jou gekozen teksten, bijdragen van andere deelnemers en niet in de laatste plaats: van keuzes die je gaat maken.

Traject of project, die roze draad kom je voortdurend tegen. Het is eigenlijk een roze kabel waar je langzaam je eigen gouden draad doorheen weeft. De ervaring leert dat je bij een groepsproject NIET hetzelfde hoeft hebben meegemaakt. Je kiest namelijk binnen het project voortdurend je eigen individuele traject!

Mijn werk kent twee pijlers, inspiratie (groeps)projecten en individuele maatwerk coachtrajecten, indien gewenst specifiek gericht op verliesverwerking:

� Al ruim 20 jaar bied ik INSPIRATIEPROJECTEN. Er zijn drie takken: Punt?Komma! trajecten zijn groepscursussen, bedoeld voor mensen die een ontwrichtende verlieservaring meemaken en hun leven weer zouden willen oppakken, maar niet goed weten hoe en waar te beginnen. " One life, live it! is bedoeld voor mensen die geen ontwrichtende verlieservaring hebben, maar toe zijn aan de uitdaging om met een aantal "gelijkgestemden" elkaars leven een flinke inspiratiestoot te geven. In "Anderen over Twinkels en Sprankels" kun je lezen of dat de deelnemers lukte. Onder het kopje "cadeautjes' (tevens gastenboek) staan nu ook inspirerende spreuken en inzichten en dat blijft de plek voor gasten om te reageren en zelf mooie teksten te plaatsen (Graag met bronvermelding!). De derde tak is: One life... last call!, voor tieners/studenten "die uit de school dreigen te klappen". Deze staat niet apart opgenomen in het programma. Bij interesse graag bellen. Welke variant je ook kiest: op een verrassend(e) creatieve manier ga je openingen vinden en keuzes maken. Ballast uit je rugzak halen. Weer oog krijgen voor de mooie dingen in het leven die er ook zijn.

COACH voor INDIVIDUELE TRAJECTEN , evt. specifiek gericht op VERLIESVERWERKING, Je kunt ook denken aan coaching bij specifieke persoonlijke problemen bijvoorbeeld in je relatie of bij het opvoeden. Een zetje in de rug voor je kind als de studie niet zo voorspoedig loopt. Inzichten krijgen bij valkuilen die steeds opnieuw op je pad komen zoals "geen nee kunnen zeggen, geen keuzes maken".

Bij verlies denken mensen al snel aan de dood, maar ook zaken als verlies van toekomstperspectief door een ernstige ziekte, verlies van lichaamsfuncties, verdriet om een nooit geboren kind, verlies van je baan, je dromen of ambities zijn verlies-ervaringen.
Meer lezen?
Onder het kopje "Individueel coachtraject ->Punt?Komma!maatwerk kinderen" is te lezen wat ik zou kunnen betekenen op het gebied van rouw- en verliesverwerking bij kinderen, voor zowel ouderbegeleiding als voor de kinderen zelf. Heb je te maken met een ernstige ziekte bekijk dan eens "Groepsprojecten -> lotgenoten verliesverwerking volwassenen" Daar is meer te lezen over de onthutsing en de confrontatie met de gevolgen van een ernstige ziekte en wat voor mogelijkheden ik bied (zowel individueel als in een groep).

Wat er ook in je leven speelt: ergens komt er een moment dat je eigenlijk de draad van het leven weer op zou willen pakken, maar soms niet precies weet hoe dan. Daarbij kan ik een stukje met je oplopen. Soms kan een groep een te grote stap zijn.
Meestal werk ik 1:1. Soms met meerdere personen uit een gezin. In beginsel kort & krachtig: zo lang als nodig, zo kort als mogelijk. Wat "lang" is bepaal jij uiteraard zelf. Doorgaans komen individuele trajectgangers tussen de 6 en 8x. Coaching van gezinnen en/of jonge kinderen vraagt vaak meer tijd. Voor de individuele trajecten bied ik een gratis oriënterend gesprek.



Deelnemers gezocht! MEER INFO OP PAGINA "NIEUWS"

GA EENS WINKELEN IN JE EIGEN KAST! Een kort en vriendelijk geprijsd inspiratieproject (groep) van 3 x 2,5 uur. Daar gaan we o.a. zaken als "gehechtheid aan materiële dingen" in de uitverkoop doen en ervaren hoe dat opruimt, allereerst in je kast, maar ook in je hoofd en je hart!

PRATEN OVER KOSTEN & BATEN In 2,5 uur leer ik je een scan die je voor de rest van je leven kan gebruiken bij keuzes en dilemma's. Individueel of met een (eigen) groep.

GELIJK of GELUK, WAAR GA JE VOOR? in een dagdeel weet je het antwoord! Individueel of met een (eigen) groep.